Kina je turistička velesila koja danas zauzima vodeće mjesto na svijetu po broju putovanja. Pri tome svakako treba uzeti u obzir činjenicu da danas svega 10% Kineza ima putovnicu (cca 140 milijuna), a procjene su da će do 2022. putovnicu imati 400 milijuna Kineza. Ove brojke zvuče nevjerojatno, pa je teško uopće zamisliti što će se u skoroj budućnosti događati na svjetskom turističkom tržištu kada ga preplave brojni kineski turisti.

Kako bismo želje i potrebe kineskih turista približili našem tržištu u Zagrebu smo početkom 2019. pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, organizirali Prvu regionalnu konferenciju o kineskom turističkom tržištu.  Konferencija je bila izuzetno dobro posjećena, i o njoj su izvjestili svi relevantni mediji.

U periodu pripreme konferencije, ali i poslije, zaključili smo da je našem tržištu potrebno dati puno više ključnih informacija o kineskim turistima, te da je potrebna edukacija.

Upravo zbog toga organiziramo ovaj MasterClass, te kao predavače dovodimo iz Kine profesionalce s velikim iskustvom upravo na ovu temu.